Lukk

11.11.2018

Dette skjer når ansatte får velge mellom PC og Mac

Ansatte i selskaper med valgfrihet sier at de er mer produktive og kreative, samtidig som de samarbeider bedre og blir stoltere av arbeidsgiveren sin. Og det er ingen vei tilbake, for valgfriheten er viktig når de velger hvor de skal jobbe.

Jeshoots Com 722888 Unsplash

I Techstep er vi overbevist om at ansatte jobber bedre og har høyere trivsel når de får velge verktøyene som de liker å bruke. Dette er en overbevisning som får mer næring hver eneste dag i møte med kundene våre. Nå er den blitt «krydret» av en stor undersøkelse.

Blir mer produktive og kreative

Programvareselskapet Jamf har undersøkt teknologisk valgfrihet i 580 bedrifter i ulike størrelser over hele kloden. Halvparten av selskapene lar ansatte velge mellom PC og Mac som sitt dataverktøy, og disse har Jamf sett nærmere på.

  • 7 av 10 ansatte i disse bedriftene sier at valgfriheten bidrar til at de blir mer produktive.
  • Flere enn hver tredje sier at den samme muligheten gjør at de samarbeider bedre med kolleger, blir mer kreative og sågar stolte av arbeidsgiveren.

Men vil ikke ha «Bring Your Own Device»

Dette er argumenter som vi kjenner igjen fra noen år tilbake, fra diskusjonen om fordelene ved at ansatte bruker egne mobiltelefoner, nettbrett og laptoper på jobben. Bring Your Own Device (BOYD) møtte imidlertid mange problemer knyttet til praktisk drift og sikkerhet.

Nå ser det ut til at heller ikke de ansatte vil ha det: 3 av 4 spurte i undersøkelsen ønsker at verktøyet stilles til rådighet av arbeidsgiver, mens 1 av 4 gjerne vil ta med eget nettbrett, PC eller Mac. Med andre ord, nå er det Choose Your Own Device som gjelder!

Valgfrihet blir viktig for valg av arbeidsplass

Ansatte i store virksomheter med mer enn 500 er spesielt opptatt av å få flere maskinvalg: Blant disse sier 86 prosent at valgfriheten er viktig for dem, og mer enn halvparten sier at det er veldig eller ekstremt viktig for dem.

Når de først har fått smaken på valgfriheten, blir det viktig for valg av arbeidsgiver. 77 prosent av de som jobber i bedrifter der de kan velge mellom PC og Mac sier at de vil foretrekke arbeidsgivere med tilsvarende programmer.

3 av 4 velger Mac når de kan

Og hva velger de? Blant alle spurte velger 3 av 4 (72 prosent) Mac, mens 1 av 4 (28 prosent) velger PC. Dette er tall som vi kjenner igjen fra våre kunder i Norge. Og vi ser det på universiteter og i husholdninger.

I Techstep tar vi ikke stilling til om PC eller Mac er best, det er et individuelt valg. Vi tør likevel påstå at det er svært risikabel personalpolitikk å ikke tilby valgfrihet. Når ledere i inn- og utland i lang tid har sagt at tilgangen på kvalifisert arbeidskraft er deres største hindring for økt vekst, gjelder det å tilby det som stadig flere anser som en selvfølge.

Hvordan skal IT-avdelingen gå fram for å tilby flere modeller til sine ansatte?
Apple har laget en god guide til bedriften.


Skal vi ta en prat om valgfrihet i din bedrift – og hvordan dette kan gjøres til lave månedlige kostnader uten å belaste IT-avdelingen?

Kontakt oss
Les mer om Mac@work

Siste saker

Se alle saker
Cellphone Istock 879813760

Mer mobilitet for alle

I Techstep lever vi for å gjøre arbeidsplassen mer mobil – for alle typer virksomheter og for alle ansatte. Samsung har nettopp sluppet en nyhet som åpner mobile muligheter for enda flere. Møt de nyeste Galaxy-modellene fra Samsung!

Les mer
Sikkerhet Istock 653027122

Sikre samtaler for betrodde rådgivere i inn- og utland

Mens e-post er blitt stadig sikrere er det fortsatt relativt enkelt å avlytte telefonsamtaler. Nå får det norske næringslivet tilgang til samme beskyttelse mot avlytting som NATO bruker. Og du kan fortsette å bruke samme smarttelefon som før, for tryggheten kommer i en tysk-utviklet app som er enkel å ta i bruk.

Les mer