Lukk

26.02.2019

Slik driftes den ansattes Mac sikkert og effektivt

Aldri før har det vært sikrere og enklere å tilby Mac til de ansatte. Med Techstep går utrulling, drift, support og utskiftinger av seg selv – uten å belaste IT-avdelingen med nye oppgaver.

Istock 1060919616

Hele prosessen skjer faktisk uten fysisk involvering fra bedriftens IT-avdeling. Det er en løsning som forenkler logistikken radikalt og gjør det problemfritt for bedriften å la ansatte ta i bruk Mac i hverdagen.

Sentralt i leveransen er begrepet EMM, en forkortelse for Enterprise Mobility Management. På godt norsk er dette en sentral administrasjon av bedriftens flåte av for eksempel Mac, iPhone og iPad. EMM dekker hele kretsløpet: Utrulling, drift og oppdateringer, support, enhetskontroll og sikkerhet.

La det være sagt med én gang: EMM er ikke bare for Apple-produkter. For eksempel kan dine kolleger bruke Mac som arbeidsverktøy sammen med andre operativsystemer. Og EMM kan også brukes kun for mobiltelefoner og nettbrett, som dere kan lese mer om her.

Den sikre snarvei for å tilby Mac til ansatte

Dette er en artikkel for dere som har – eller vurderer å innføre – Mac i bedriftens «økosystem». Stadig flere bedrifter har fått opp øynene for hva Mac kan bety for employer branding og hvilke besparelser bedriften kan oppnå innen IT-drift.

EMM er et sentralt element av sikker og effektiv IT-drift når bedriften åpner for Mac. Det er relevant for alle bedrifter, og det er i særdeleshet aktuelt for dere som ønsker å tilby Mac, men som ikke har kapasitet i IT-avdelingen til å drifte det.

Ut av esken og rett i jobb

Når EMM kombineres med vårt øvrige tjenestespekter, får bedriften en veldig sømløs og sikker leveranse:

  • Når bedriften tilbyr Mac klargjør vi maskinene med den programvaren og sikkerheten som bedriften bruker og forventer.
  • Vi konfigurerer Macen slik den passer for din bedrift, med de innebygde sikkerhetsfunksjonene som følger med.
  • Vi står for den fysiske leveransen til bedriften, forsikring og finansiering av Mac-ene. Slik blir Mac til en forutsigbar månedlig kostnad per bruker.
  • EMM inkluderer også den løpende oppdateringen av maskinene, reparasjoner og support.
  • Dersom den ansatte slutter eller Mac-en skal erstattes med ny, tar vi maskinen tilbake, sletter innholdet og selger den videre.

Effektivitet og sikkerhet i samme leveranse

Innledningsvis i denne artikkelen linket vi til saker om hvorfor bedrifter kan spare penger på å ta i bruk Mac og at det kan gjøre dere til en mer attraktiv arbeidsgiver. EMM fra Techstep gjør det enkelt, rimelig og sikkert å ta i bruk Mac i bedriften. Vi har også laget en artikkel med fem spørsmål og svar rettet mot IT-ledere.

Er du klar til en prat om hva Mac og EMM kan bety for din bedrift?

Kontakt oss


Siste saker

Se alle saker
Cellphone Istock 879813760

Mer mobilitet for alle

I Techstep lever vi for å gjøre arbeidsplassen mer mobil – for alle typer virksomheter og for alle ansatte. Samsung har nettopp sluppet en nyhet som åpner mobile muligheter for enda flere. Møt de nyeste Galaxy-modellene fra Samsung!

Les mer
Sikkerhet Istock 653027122

Sikre samtaler for betrodde rådgivere i inn- og utland

Mens e-post er blitt stadig sikrere er det fortsatt relativt enkelt å avlytte telefonsamtaler. Nå får det norske næringslivet tilgang til samme beskyttelse mot avlytting som NATO bruker. Og du kan fortsette å bruke samme smarttelefon som før, for tryggheten kommer i en tysk-utviklet app som er enkel å ta i bruk.

Les mer