Lukk

Flyselskap holder seg i lufta med Techstep

James Coleman 513270 Unsplash Edit

Tenk deg at et flyselskap ønsker å bytte ut den 42 kilo tunge pilotkofferten med et nettbrett, og så «finner» de en app som gjør at de sparer hundrevis av millioner kroner i drivstoff. Er det mulig?

Pilotkofferten

Det blir sagt at det farligste ved å fly er når du etterpå kjører bilen hjem fra flyplassen. Det er fordi sivil luftfart er omgitt av et svært robust rammeverk av sikkerhet. Pilotene spiller naturligvis en av nøkkelrollene, og deres «manus» er den såkalte pilotkofferten – pakket med tusener av sider med kart, manualer, prosedyrer og dokumentasjon av flyet.

I dag vil mange si at det er en «no-brainer» å bytte ut kofferten med en iPad eller et annet nettbrett. Søkbarhet, oppdateringer, dokumentasjon av rutiner, vekt og papirforbruk er fem åpenbare fordeler med å bytte til iPad. Tenk bare på hvor mye enklere det er for en pilot å søke seg fram til riktig informasjon på en iPad enn å bla i tusenvis av sider. Slikt bidrar ikke bare til å øke trivselen blant pilotene, men også sikkerheten for de reisende.

Lukk

Den lavere vekten gjorde at flyparken bruker 1,2 millioner liter mindre drivstoff

Enterprise Mobility Management
Graph Up

Miljø, sikkerhet og besparelser

Tuce 627424 Unsplash

Og så var det miljøaspektet. Da et amerikansk flyselskap byttet ut de 12.000 arkene i kofferten med en iPad anslo de at det til sammen førte til at 1.900 trær ble spart hvert år. Den lavere vekten gjorde at flyparken bruker 1,2 millioner liter mindre drivstoff og med tilsvarende redusert utslipp av klimagasser.

Besparelsene for miljøet og flyselskapet behøver ikke stoppe der. De kunne for eksempel tatt i bruk en app for værdata som muliggjør at flyene kan ta av med en mindre buffer med drivstoff. Vi kjenner til et flyselskap som sparer over 100 millioner kroner i året på nettopp det.

Tilbake til sikkerheten, så krever omleggingen til nettbrett en svært robust kombinasjon av blant annet systemdesign, drift av apper, reserve-nettbrett og support. Det verste som skal kunne skje er at iPaden blir fysisk ødelagt, og da skal piloten finne en ny ved gate eller ombord. Og denne skal være klar til bruk straks piloten logger seg på.

Magi til lav og fast pris per måned

Forestill deg videre at også kabinansatte har iPader med apper som de reisende har stor glede av: Informasjon om passasjerenes matpreferanser, videre reiserute, informasjon om eventuelle forsinkelser osv. Alt sammen håndtert i henhold til GDPR-kravene.

I et marked preget av sterk konkurranse, bidrar slik digitalisering av arbeidsdagen til både lavere kostnader, bedre kundeopplevelser, høyere sikkerhet og økt trivsel for de ansatte. Så kan du si: Slik magi kan alle skape bare de de betaler nok. Men hva om vi sier at Techstep kan ordne alt til en fast pris per bruker per måned?

Det er ikke bare stramme piloter med stilsikre solbriller som kan oppleve magien av bedre og digital mobilitet. Skal vi ta en prat om hvordan din bedrift kan øke trivselen og fleksibiliteten – og samtidig kutte kostnader og skape bedre kundeopplevelser?

Referanser

Se alle referanser